Photo by Staffage via: kaboompics.com
Flour: We Got so many types of flour. How to shop without gettin’ mad?
There are wheat flour, corn flour, rice flour.
Wheat flour:
- Plain flour/ Wholemeal flour- baking, pastries, breads, muffins.- Self- rising flour- scones, muffins, sponge. But REMEMBER: never add bread soda or baking powder to this type of flour!!!
- All-purpose flour- for almost everything. But I’d prefer plain one.
- Cake flou: for cakes - lot’s of gluten, as in the self rising flour.
- Bread flour: More gluten! For breads,
- Instant flour - for thickening sauces and soups.
Other:
- Rye flour - breads, cakes and biscuits.
- Oat flour - rolled oats best for oat cookies,
- Rice flour- great for cakes, biscuits and for gluten-free breads.
- Corn flour- for thickening sauces, soups, for cakes and biscuits. Play with corn flour: Place 6 tbsp cornflour in a bowl, add 4 tbsp of water. Mix well together. You’ll get a watery- like substance that will get hard, every time you touch it. When you place it on the table- gets runny again. :D
Not forget of facebook :D https://www.facebook.com/thecakemonsterr
Mąka: Jak iść do sklepu i nie zwariować?
Mamy wiele rodzajów mąk; w zależności od tego z jakiego zboża są zrobione i od typu. Z jakich zbóż może być zrobiona mąka? Z pszenicy, żyta, kukurydzy, ryżu…
Mąka pszenna:
- orkiszowa: naleśniki, pierogi, chleby, bułki
- razowa: bułki, chleby, naleśniki
- tortowa: na ciasta, głównie biszkopty
- krupczatka: na ciasta kruche i półkruche
- wrocławska: ciasta drożdżowe i półdrożdżowe
- poznańska: pierogi, ciasto do pizzy.
- luksusowa: bliny, placki
- bułkowa: bułki
- chlebowa: chleb
- graham: bułki, chleby.
Jak wiadomo mąka kukurydziana, to po prostu mąka kukurydziana, to samo z mąka ryżową.
Mąkę ryżową można stosować do chleba, placków wegetariańskich, ze względu na lizynę i leucynę. Dodatkowo można ją dodawać do ciast i chleba dla osób, które są na diecie bezglutenowej.
Mąka kukurydziana, jak wiadomo na kleik. Poza dietetycznym kleikiem można także robić ciasta, ciasteczka, dodawać do sosów, bo cudownie zagęszcza. Poza wykorzystaniem mąki w kuchni można także przygotować zabawkę dla dzieci.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą w proporcjach. 6 łyżek mąki na 4 łyżki wody. Powstanie płynna substancja, która po wzięciu do ręki będzie robić się twarda. Po ułożeniu jej na blacie znowu będzie płynna. Miłej zabawy!!! :D
Nie zapominajcie o fejsie :D https://www.facebook.com/thecakemonsterr