Today I'm gonna talk about sweet pancakes. I know that all of my recipies (until now ;) ) are ''bakes goodies'' ;) but life is not only about baking ;P My recipe is very easy and tasty... And of course cheap ;P
Pancakes:
1 cup cream flour,
1 cup milk (the one you have at home),
1 small pinch of salt,
1 medium egg,
nutella, jam, soft cheese (mixed with vanilla flavour and sugar), a banana, strawberries... anything sweet ;)
Put flour, milk, salt and egg to the mixing bowl. Mix all ingredients using hand electric mixer. Heat the teflon pan. Fry pancakes without adding any fat.
I always make this sauce when I fill my pancakes with nutella ;)... Deliciuos...
Berry sauce:
1 cup frozen forest fruit mix,
sugar to taste.
Put fruits to the little pot (I used the milk pot). Then, wait a while until fruits are soft. Put as much sugar to taste as you like and keep a while on low heat. Soften some fruits with the spoon. The juice from fruits make up a great sauce. ;)
No tak, dzisiaj postanowilam zajac sie nalesnikami na slodko... ;) wiem, ze w poprzednich postach byly tylko pieczone lakocie, ale zycie nie polega tylko na pieczeniu i trzeba czasem posmazyc ;)
Nalesniki:
1 szklanka maki,
1 szklanka mleka,
1 mala szczypta soli,
1 srednie jajko,
nutella, dzem, twarozek z wanilia i cukrem, banan, truskawki... poprostu wszystko, co slodkie ;)
Wsyp make do miski, dodaj mleko, sol, jajko, wymieszaj uzywajac miksera. Rozgrzej teflonowa patelnie i smaż bez tluszczu.
Zawsze robie ten sos, gdy podaje nalesniki z nutella ;) przepyszne ;)
Sos z owocow lesnych:
1 szklanka mrozonej mieszanki owocowej (owoce lesne),
cukier do smaku.
Przeloz owoce do malego garnka. (ja uzylam tego do mleka- malego), poczekaj az owoce soe rozmroza i beda miekkie. Dodaj cukier do smaku i potrzymaj troche na malenkim gazie, rozmiekcz niektore owoce lyzka. Sok z owocow tworzy fajny, naturalny sos.
Labels:
choc spread,
chocolate spread,
egg,
frozen fruits,
fruits,
jaja,
jajko,
jajo,
masło czekoladowe,
mrożone owoce,
nutella,
owoce
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment