Photos by Staffage via: kaboompics.com
Ingredients:
4 potatoes
1 large (huge I'd say :D) leek
1 carrot
1 parsnip
a piece of root celery
chicken stock (I used around 1.5 L)
salt, pepper
natural yoghurt
parsley
a bit of oil.
Wash and chop leek, fry for about few minutes in the pot.. Add stock and peel veggies. Chop all the vegies. Add to the soup. Boil and then lower the temperature and simmer until all vegetables are soft. Then use a hand blender to mix the soup. Then add salt and pepper and boil. The soup is ready :D Pour soup onto plates and add a swirl of natural yoghurt. Put parsley on top :D
Składniki:
4 ziemniaki,
duży (ogromny :D) por,
1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera (korzeń)
wywar drobiowy (ja użyłam ok 1,5L, ale trzeba samemu popróbować :D),
sól i pieprz,
jogurt naturalny,
natka pietruszki,
odrobina oleju.
Umyj i pokrój w talarki pora. Podsmaż w garnku. Wlej wywar. Obierz warzywa i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i zagotuj zupę. Następnie zmniejsz gaz i gotuj tak długo, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę blenderem, przypraw. Znowu zagotuj... i zupa jest gotowa :D Rozlej na talerze i dodaj jogurt naturalny. Na wierzch połóż pietruszkę.
Ingredients:
4 potatoes
1 large (huge I'd say :D) leek
1 carrot
1 parsnip
a piece of root celery
chicken stock (I used around 1.5 L)
salt, pepper
natural yoghurt
parsley
a bit of oil.
Wash and chop leek, fry for about few minutes in the pot.. Add stock and peel veggies. Chop all the vegies. Add to the soup. Boil and then lower the temperature and simmer until all vegetables are soft. Then use a hand blender to mix the soup. Then add salt and pepper and boil. The soup is ready :D Pour soup onto plates and add a swirl of natural yoghurt. Put parsley on top :D
Składniki:
4 ziemniaki,
duży (ogromny :D) por,
1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera (korzeń)
wywar drobiowy (ja użyłam ok 1,5L, ale trzeba samemu popróbować :D),
sól i pieprz,
jogurt naturalny,
natka pietruszki,
odrobina oleju.
Umyj i pokrój w talarki pora. Podsmaż w garnku. Wlej wywar. Obierz warzywa i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i zagotuj zupę. Następnie zmniejsz gaz i gotuj tak długo, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę blenderem, przypraw. Znowu zagotuj... i zupa jest gotowa :D Rozlej na talerze i dodaj jogurt naturalny. Na wierzch połóż pietruszkę.