Kebab :D
Here is a recipe for makin' my favourite dish. Be careful this kebab is for people who love hot'n'spicy. You need:
For the meat:
- 500g of minced pork,
- 10 cloves of garlic,
- 1 white onion,
- chilli, cayenne pepper, curry, nutmeg, sweet and hot pepper, turmeric- all in powder.
- oregano, basil, provence herbs,
- 1 egg
- salt, black pepper.
- 8-10 cloves of garlic,
- 0.5 glass of mayo,
- 0.5 glass of natural yoghurt,
- satl, white pepper,
- tablespoon of chopped parsley.
- 0.75 glass of ketchup
- 1 tablespoon of mayo,
- chilli,
- cayenne pepper,
- hot pepper powder,
- sweet pepper powder,
- black pepper,
- a bit of salt.
- Ice salad or mixed salad,
- red pepper,
- cucumber,
- red onion.
When the meat is full of flavour, make sauces- mix all ingredients.
Heat the pan - with no fat, and boil a saucepan with water. Meanwhile, fry meat on all sides and when You turn the meat- cut out the ready bits. Put them on the metal sieve, that You place on the saucepan. Cover the meat. Leave it there for about 5-10 mins. When the meat is steaming, slice all the veggies. Place them on the plate: Salad, Red pepper, Cucumber, Red onion. Pour sauces over veggies. Put meat on the same plate as on the pic.
You can serve kebab with pita bread, baked potatoes, bread rolls, or tortilla. ;)
Kebab :D
To chyba moje ulubione danie. Dla kogo to będzie najlepszy wybór? Dla amatorów ostrego jedzenia.
Do mięsa potrzeba:
- 500g mięsa mielonego- oczywiście ;)
- 1 jajko,
- 1 biała cebula,
- 10 ząbków czosnku,
- chilli, pieprz cayenne, biały pieprz, kurkuma- dużo kurkumy, ostra i słodka papryka, curry i gałka muszkatołowa.
- oregano, bazylia i zioła prowansalskie.
- 8-10 ząbków czosnku,
- 0,5 szklanki majonezu,
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego,
- sól, biały pieprz,
- łyżka posiekanej natki pietruszki.
- 0,75 szklanki ketchupu,
- chilli, pieprz cayenne, ostra i słodka papryka, pieprz czarny.
- odrobina soli,
- łyżka majonezu.
- pół sałaty lodowej, albo mix sałat,
- czerwona papryka,
- ogórek zielony,
- czerwona cebula.
Przykryj mięso folią aluminiową i marynuj ok. 4-5h w lodówce- najlepiej marynować całą noc.
Gdy mięso jest zamarynowane przygotuj sosy. Tutaj nie ma filozofii, wystarczy wymieszać składniki ;) Rozgrzej patelnię- bez tłuszczu i Zagotuj wodę w garnku! Na garnek połóż metalowy durszlak i przykryj. Smaż mięso z każdej strony; odwracając odkrawaj gotowe kawałki i wrzucaj na durszlak. Duś pod przykryciem około 5-10 min. Gdy mięso się dusi- pokrój warzywa. Na talerzu ułóż kolejno: sałatę, paprykę, ogórka i czerwoną cebulę. Polej sosami. Na to połóż mięso, jak na obrazku ;)
Gotowe :D
Kebaba można podawać z chlebkiem pita, ziemniakami zapiekanymi, w bułce, lub w tortilli. ;D SMACZNEGO ;*
0 comments:
Post a Comment